Workflow-ul unei ședințe de nou-născut

Înainte de a începe, vreau să clarific un lucru: nu există un workflow perfect al unei ședințe. Acest workflow ni-l formăm fiecare în funcție de momentul în care ne aflăm în drumul nostru, în funcție de afinități, de spațiu, de lumină, de recuzită, de clienți și, nu în ultimul rând, de bebeluș.

De-a lungul timpului mi-am schimbat și știu că îmi voi mai schimba workflow-ul. Important este să îl avem, deoarece este esențial pentru a putea oferi un produs constant, un produs pentru care clientul ne-a căutat.

Înainte de orice ședință, întreb clientul dacă își dorește ceva anume și îl pregătesc pentru ședința de nou-născut. Ma nou, îi prezint exact tot procesul prin care va trece de când va intra pe ușa studioului și până va ieși pentru că proaspeții părinți nu știu cum se desfășoară o astfel de ședință, nu înțeleg de ce trebuie să petrecem atât de mult pentru câteva fotografii, nu cunosc înfășatul practicat de noi și sunt și epuizați de când noua minune le-a intrat în viață. Astfel că, am adunat temerile și întrebările pe care părinții  mi le-au spus de-a lungul timpului și am sintetizat totul într-un document pe care ei îl primesc înainte.

Dacă ei au vreo dorință, o includ mereu în pregătirea ședinței. Dar, de cele mai multe ori, workflow-ul seamănă în proporție de 90% de la o ședință la alta. 10% las mereu pentru noi idei 😊

Evident că aproape toată recuzita de lemn pe care o folosesc este realizată de noi, la Atelierul de Caramele.

Încep prin a înfășa bebelușul în 3 wrapuri, în potatoe. Este modalitatea cea mai ușoară prin care îi fac să adoarmă și îi liniștesc. Îmi place de asemenea pentru că înfășatul este specific doar bebelușului, e ceva pur și dulce ce îmi place să redau în fotografie.

Sunt îndrăgostită de alb, indiferent că e băiat sau fetiță, așa că încep mereu cu alb dacă nu există alte preferințe din partea părinților. Dar, insist asupra faptului că părinții pot alege culori, propsuri sau accesorii doar înainte de ședința foto. Pentru că înainte să vină ei, împreună cu asistenta mea pregătim culorile, asortăm bentițe, căciulițe, fundaluri, pentru ca totul să se desfășoare cât mai fluent.

Pentru acest setup aleg un Pătuț Wood sau Little Heart pe alb și un Șezlong rustic de mesteacăn și eventual o Găleată Tree tot pe alb/crem. La fiecare cadru variez și cu Layere de dantelă sau Păturele petice. Aceste Layere și Păturele sunt foarte importante deoarece, dacă am greșit ceva la înfășat și dorim să ascundem, sau pur și simplu dorim să variem mai mult cadrele, atunci le-am așezat frumos peste bebeluș, fără să îl deranjăm și deja avem un cadru nou. Dacă schimbăm și bentița/căciulița să se asorteze cu păturica, e minunat. Mă ajută și în momentele când am un wrap alb și doresc să fac un cadru pe un fundal închis, dar nu vreau să schimb wrapul în acel moment. Așa folosesc cu wrap alb și Șezlongul de prun, Pătuțul Anna din lemn reciclat sau Căruciorul mic.

Apoi, schimb  culoarea wrapului de deasupra. Îmi place tare mult albastrul, și pentru băieți și pentru fetițe dar dacă mămica a cerut o culoare, acum e momentul să o folosesc. Astfel că, dacă nu am folosit Șezlongul de mesteacăn îl folosesc acum pe cel de prun, Pătuțul Wood pe maro, un Pătuț Anna, un ciubăr dacă nu am folosit Găleata Tree la alt cadru, un Pătuț cutie și ceva nou 😊) Că mereu am câte ceva nou de încercat. Dar întotdeauna folosesc acel element de recuzită doar ca un cadru extra, nu mă bazez pe el dacă sunt la prima încercare deoarece nu sunt sigură pe rezultatul final.

Urmează apoi fotografiile cu părinții, cadre pe care le fac cu bebelușul infășat sau semiînfășat de obicei, în functie de ce îmi transmite bebelusul.

După ce m-am asigurat că am și cadrele cu părinții, urmează pentru mine partea de final. Dacă am fotografiat bebelușul semiînfășat, atunci il mai fotografiez și așa singurel într-un singur cadru. Ori în Dreamcatcher (este foarte cerut de părinți), ori în Fotoliu Eli, ori în Șezlongul clasic realizat din material.

Apoi, desfăș bebelușul. Dacă îl desfăș din potatoe, îi las în continuare piciorușele în wrap și scot doar mânuțele în primă fază, în ideea de a face cadrul cu mânuțele sub bărbie și el în Găleată sau Rulotă sau unde pot. Dar, dacă plânge și nu se liniștește, nu insist. Nu insist pentru că am soluția de back-ul perfectă. Iau frumos un Pătuț al bunicii, îl așez acolo doar în papmpers, îl acopăr cu un wrap să nu se vadă pampersul, și îl fotografiez. Surprind uneori fățuci atât de dulci, cu ochișorii deschiși, fotografii ce devin preferatele părinților. Cu toate dorințele noastre de perfect posing și bla-bla-uri, aceste fotografii devin preferatele lor.

Știu că nu am workflow-ul perfect și îți garantez că nici tu. Nu există un produs final perfect, dar e important ca cei ce ne aleg să știe exact ce vor primi și să nu promitem mai mult. Urmează-ți workflow-ul, caută mereu soluții de îmbunătățire și lasă loc de 10% să încerci, să testezi. Avem o meserie atât de frumoasă!!!

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Costel Schipor
    Posted 23 iunie 2022 18:24

    Foarte interesant!

  • Costel Schipor
    Posted 23 iunie 2022 18:25

    Este ceva deosebit ma bucur pentru voi si succes in tot ce faceti o seara superba sa aveti!

Adauga un comentariu

Minimum 4 characters